7 juli – Kultur på innergården

7 juli – Kultur på innergården

Juli är här, nu blir det gubbröra

Den 7 juli bjuder Kultur på innergården på härlig musik på scenen i form av Gubbröra och Anders & Madde, i Galleri Lilla Huset kan du njuta konst av Christina Jonsson och i Sommargalleriet ställer Hanne Bursell ut konst.

Utställningarna är öppna för besök kl. 17-21. Kvällskonsert kl. 19-21. Öppna Kanalen Skövde sänder från Konstutställningarna kl. 18:30 – 19:00 och live från kvällskonserten kl 19-21.

Utställningarnas öppettider: onsdag kl 17-21, torsdag 17-21, fredag 17-20, lördag 12-15, söndag 12-15.

Såhär bokar du din plats!

Se programmet för hela sommaren


I Galleri Lilla Huset: Christina Jonsson

Jag heter Christina Jonsson och bor i Skövde. Jag började att måla 2012 och målade då en tavla varje månad under ett antal år. Den första utställningen var i Fägre 2013. Jag visade tolv tavlor. En resa genom ett speciellt år då färg, ord och musik gav mig kraft.

Vid Konst- och kulturdagar vid sjön Östen har jag sedan dess varit med varje år och även deltagit när Töreboda konstförening har haft konstrundor. I början av 2020 fanns en av mina utställningar i Mariestad Marieholmskyrkan.

Budskap som jag gärna delar med mig av är olika symbolers betydelse. ”Symbolen eggar vår fantasi och tar oss med in i den ordlösa tankens rike”. (Lin Yutang) Använda naturen som ett redskap då olika förändringar sker i livet. Tänk positivt och sprid framtidshopp. Använd känslorna. Lev i nuet och njut av enkla händelser. I två samlingar finns av tavlorna från 2012-2017 dokumenterade; ”Kristallens ljus” och ”Verklig livsenergi” Kontakt: 0706-004288


Sommargalleriet: Hanne Bursell

Född i Kenya av danskt ursprung. Grundutbildning utövades i Kenya och Danmark. Språkutbildning i Schweiz, Österrike, Spanien och Mexiko. Sekreterare-utbildning från Drammen Handelsgynmas, Norge. Började med teckning per korrespondenskurs i Norge, deltog i keramikkurs i Oslo, och målning/teckning/keramikkurs på Centro de Artes, Mijas, Spanien i 4år under Luella Ramsay. Flyttade till Sverige i 2000. 16år på Fria Kursen, Väsby Konstskola/ABF Upplands Väsby. 3år på målarcirkel i Arboga. Deltagit i akvarellkurs under Hasse Karlsson, Lars Holm och Håkan Lager.
Kontakt: 070724434, bursellhanne@hotmail.se


På scenen: Gubbröra

Bandet “Gubbröra” från Tibro, startade för c:a 20 år sedan! Vi består av 5 gubbar, som hanterar stämsång, gitarr, bas, mandolin och munspel. Musiken är medryckande och igenkännande Rock/pop/country/folk influerad coverlåtar, från 50-60 och 70 talet, i akustisk tappning!

Repertoaren består bl.a. av låtar från grupper som Beatles, Creedence, CSN &Y, Seekers, Shadows (instrumentalt) m.fl. Vi tror att det kommer att bli en trevlig kväll, med låtar som ni säkerligen kan nynna med i!

Bandet består av: Roger Svensson, Gitarr och sång, Ronny Nordgren, gitarr och sång, Roland Johansson, solo gitarr och sång, Morgan Tiberg, gitarr, mandolin, munspel och sång, Folke Johansson, Bas


Anders & Madde