14 juli – Kultur på innergården

14 juli – Kultur på innergården

Färgexplosion i gallerierna och blått på scenen


Den 14 juli bjuder Kultur på innergården på härlig musik på scenen i form av Pierre Fahlström och Blue Matter, i Galleri Lilla Huset kan du njuta konst av Kristina Ekberg-Rehnström och i Sommargalleriet ställer Margareta Ottosson & Birgitta Andersson ut konst.

Utställningarna är öppna för besök kl. 17-21. Kvällskonsert kl. 19-21. Öppna Kanalen Skövde sänder från Konstutställningarna kl. 18:30 – 19:00 och live från kvällskonserten kl 19-21.

Utställningarnas öppettider: onsdag kl 17-21, torsdag 17-21, fredag 17-20, lördag 12-15, söndag 12-15.

Såhär bokar du din plats!

Se programmet för hela sommaren

Galleri Lilla Huset: Kristina Ekberg-Rehnström

STINAS TAVLOR

Med mina målningar vill jag förmedla skönhet och en vacker atmosfär, där färg och form får komma till uttryck utifrån den kvinnliga kroppen, där tillit och närhet kan beskrivas från ett konstnärligt perspektiv. Mitt skapande börjar oftast med en känsla, sinnesstämning som kommer till uttryck i olika samspel och positioner av kroppar. Jag vill att betraktaren ska se det vackra i människan tillsammans med ett personligt avtryck. Skapandet – att få utrycka sig i konstnärligt har alltid varit viktigt för mig och ger en stor tillfredsställelse.


Sommargalleriet: Margareta Ottosson & Birgitta Andersson

Jag heter Margareta Ottosson. Mer av en tillfällighet än genom en önskedröm hamnade jag på konstskola. Där upptäckte jag hur kreativ och roligt det är att måla! Fem år på konstskola har det nu blivit, två år i Skövde och tre år på Konstskolan i Hjo.

En fullärd konstnär blir jag troligen aldrig, men jag har en motivation att ständig utvecklas. Målet är att hitta känslan av att en tavla är fullbordad och att jag ska känna mig nöjd med mitt konstverk. Det finns många beslut att fatta. Jag gör det genom att omge mig med mina konstverk. Jag granskar, funderar och ställer mig frågan: Håller målningen måttet?  

Utveckling och kreativitet är idag en del av min vardag. Jag tar mig tid att lyssna inåt, undersöker och att vågar ta nya steg. Jag försöker hitta min ”gåva”. Att leva ett kreativt liv skänker mig massor med lust, glädje och energi. Konst är för mig att leva ett kreativt liv!

Birgitta Andersson är pensionär: Jag började måla för några år sedan och har tidigare varit med på några utställningar i Rosa Huset. Akryl och akrylink är det jag använder mest i mitt måleri. 


På scenen: Blue Matter

Bandet består av: 
Roland Bäck, Skövde, bas
Mattias Persson – Freij, Fagersanna, sång/gitarr
Conny Johanzon, Pålsboda, sång/gitarr
Torbjörn Samuelsson, Tidaholm, trummor
Vi spelar Brittisk blues/rock från slutet av 1960-talet.


På scenen: Pierre Fahlström

Pierre Fahlström

Pierre Fahlström är en vissångare från Skövde. Han har uppträtt flitigt under flera decennier. Pierre sjunger till eget gitarrackompanjemang, och sjunger våra mest älskade visor av våra svenska visförfattare.