15 juli – Taubeafton med Visans Vänner

15 juli – Taubeafton med Visans Vänner

Visans Vänner bjuder på Taube

Den 15 juli kl. 18:00 är det dags för Taubeafton med Visans Vänner. I Galleri Lilla Huset kan du njuta konst av Kristina Ekberg-Rehnström och i Sommargalleriet ställer Margareta Ottosson & Birgitta Andersson ut konst.

Utställningarna är öppna för besök kl. 17-21. Kvällskonsert kl. 18:00. Öppna Kanalen Skövde sänder live från kvällskonserten.

Bokning sker via Hotell Majorens mailadress: cc.majoren@choice.se.  All mat, och helst drycken också, ska förbokas. All bokning ska ske via mail och vi bekräftar tillbaka bokningen via mail. Bokning till torsdagen görs senast tisdagen innan.

Utställningarnas öppettider i veckan: onsdag kl 17-21, torsdag 17-21, fredag 17-20, lördag 12-15, söndag 12-15.

Se programmet för hela sommaren

Visans Vänner Skaraborg bildades 1985 och har värnat traditionell och nyskapande viskonst i mer än trettio år! Föreningen arrangerar årligen bland annat en Taubekväll och en Musikfestival. Vi välkomnar alltid nya ansikten och nya röster på våra träffar, du kanske vill lära dig nya visor eller vill dela med dig av det du gör? Oavsett ålder, musikalisk bakgrund eller kunnande: Hjärtligt välkommen! Har du funderat på att gå med i Visans Vänner för att njuta av visan i goda vänners sällskap? Du kan sjunga, spela eller bara lyssna till andra medlemmars framföranden.


Kristin “Fornfela” Svensson

För mig är berättelser och kommunikation alltid i centrum. Jag vill möta en publik och jag vill skapa ett avbrott i vardagen. Jag jobbar med kulturscenen på många olika sätt men oftast med utgångspunkt i visan, folkmusiken och/eller den historiska musiken.

Jag jobbar mycket med historiska evenemang såsom vikingatid och medeltid, jag spelar i kyrkor; konserter och på bröllop, dop och begravningar, jag spelar i olika grupper och gör turnéer med föreställningar.

Kontakt: kristin@fornfela.se.


Lennart Svensson

Lennart Svensson är en klassisk utbildad gitarrist och vissångare. Han utmärker sig genom välarbetade arrangemang och noggrannhet. Han uppträder både enskilt och tillsammans med andra. I hans konserter blandas klassiska gitarrstycken med välkända och okända visor.