21 juli – Kultur på innergården

21 juli – Kultur på innergården

Högsommar och indianer!

Den 21 juli bjuder Kultur på innergården på härlig musik på scenen i form av Monica Moa Andersson och Agnes Andersson-Rådmark. I Galleri Lilla Huset kan du njuta konst av Tony Roos och i Sommargalleriet ställer Jan “Indijan” Anderssson ut konst.

Utställningarna är öppna för besök kl. 17-21. Kvällskonsert kl. 19-21. Öppna Kanalen Skövde sänder från Konstutställningarna kl. 18:30 – 19:00 och live från kvällskonserten kl 19-21.

Utställningarnas öppettider: onsdag kl 17-21, torsdag 17-21, lördag 12-15, söndag 12-15.

Såhär bokar du din plats!

Se programmet för hela sommaren


I Sommargalleriet: Jan Indijan Andersson

Jag heter Jan Andersson och brukar i kamratkretsen kallas ”Indianjanne”. Det epitetet tar jag med stolthet för indianer har blivit en central del i min bildvärld.
Varför, kan man undra?

Svaret är nog att söka i min fascination för indianer och deras livsstil och kultur, deras utsatthet när europeerna invaderade Amerika med mera. Alla bokmärken, tennfigurer och indianböcker som jag mötte som pojke, har också bidragit till mitt stora intresse.

Indianer dök upp tidigt i mina bilder. Indianfiguren har genomgått många och olika faser. Kanske en pågående metamorfos? Indianen har nu blivit en viktig och central form i mitt bildskapande. Form och uttryck har genom åren blivit något mycket mera, än just en indian-figur.

Mina indianer har blivit färg- och formbärare, en representation för livets alla tillstånd, uttryckt i bild. Men visst, i min bildvärld finns även landskap och andra motiv. Det är nog möjligt att man även i dessa kan hitta spår av min indian.

Slå gärna en signal för att komma på besök till min atelje.


I Galleri Lilla Huset: Tony Roos

I mitt måleri vill jag förmedla en känsla av verkligheten, jag kallar måleriet modern realism. Oavsett om naturen, byggnader, interiörer, människor etc upplevs som ”ful” eller ovanligt ”vacker”. Realismen skildrar, i korthet, verkligheten i så hög grad som ovanligt ”vacker”. Realismen skildrar, i korthet, verkligheten i så hög grad som möjligt, så som jag ser den. Jag har med stor entusiasm ägnat mig åt att avbilda sådant som kanske upplevs som gammalt men ändå finns i vår närhet. Det kan ibland upplevas som romantiskt men också som en uppmaning att ta vara på det romantiskt men också som en uppmaning att ta vara på det enkla och naturliga som vår skärgård, vattnet, insjöar, kåkar, fartyg med mera. I mitt måleri har ljuset, kontraster och ett kraftfull måleri stor betydelse för helheten i uppbyggnaden av motiven.


På scenen: Monica Moa Andersson

Jag brukar presentera mig som en singer-songwriter med glimten i ögat. Programmet den här gången kallar jag ”Mänskligt ” Här bli det stor igenkänningsfaktor och jag tror det blir en trevlig stund. I alla fall om du som kommer är en vanlig människa.

Den här timmen gäller det att följa med i livets bergochdalbana. Det blir låtar att stampa takten till och med texter som får dig skratta och bli lite berörd. Hur kommer ni vara efter den här kvällen? Ja det kommer säkert vara olika, och DET är bra och väldigt mänskligt!


På scenen: Agnes Andersson Rådmark

Agnes största passion i livet är musik och har sedan barnsben sjungit och spelat diverse instrument. År 2014-2017 studerade Agnes på Music and Production i Skara där hon specialiserade sig på sång och ljudproduktion. Hon har tagit kurser och utbildat sig i både Complete Vocal Technique (CVT) och Estill Voice Training. Agnes har sedan 2017 erbjudit enskilda sånglektioner, röstkurser i grupp och varit körledare i flertalet körer. Agnes sitter nu i sin egna studio i Nordic Sound Lab i Skara där hon arbetar som proucent och låtskrivare. Hennes lektioner erbjuder en modern touch och passar dig som vill utvecklas inom sången och lära dig sångtekniker som lyfter dig mot dina mål.