29 juli – Teatertorsdag på innergården

29 juli – Teatertorsdag på innergården

Riksteatern – sista chansen i sommar


Torsdagen den 29 juli kl. 19:00 kommer Riksteatern och Lars Hjertner till vår innergård – du kan också äta god mat och njuta härliga konstutställningar. Utställare i gallerierna: Carina och David Kihlberg och Hanna Gröndahl.

Bokning sker via Hotell Majorens mailadress: cc.majoren@choice.se.  All mat, och helst drycken också, ska förbokas. All bokning ska ske via mail och vi bekräftar tillbaka bokningen via mail. Bokning till torsdagen görs senast tisdagen innan.

Öppna kanalen Skövde sänder teatern torsdag kl. 19.00. Utställningarna är öppna för besök kl. 17-21


På scenen: Lars Hjertner

Änglaknäpp – en musikalisk skröna!                                                        
Smeden Bjurbäcken, älskar sin fiol och musicerandet lika mycket som han älskar sin hustru Anna- Greta.
Den religiösa väckelserörelsen kommer till byn och predikanten Axel Herman stämplar Bjurbäckens fiolspel som nyckeln till helvetet. Bjurbäcken slits mellan olika intressen och livsåskådningar. Problemen har bara börjat då Anna-Greta tar parti för predikanten Axel Herman för att, som hon säger, “göra folk av Bjurbäcken”!                                          
Föreställningen bygger på novellen “Änglaknäpp” ur novellsamlingen ”Underliga människor” (1934) av bergslagsförfattaren Johan-Olov Johansson från Horndals bruk i södra Dalarna.
Lars Hjertner spelar tillsammans med en fiol och en gitarr alla rollerna i detta humoristiska drama!

Ca. 50 minuter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *