4 augusti – Kultur på innergården

4 augusti – Kultur på innergården

Augusti är här med keramik, konst och musik!

Den 4 augusti bjuder Kultur på innergården på härlig musik på scenen i form av Ingmar Bengtsson Band och Robin Toller Hovler. I Galleri Lilla Huset kan du njuta konst av Malla Uutela och i Sommargalleriet ställer Cecilia Fransson ut konst och Ellinor Johansson ställer ut keramik.

Utställningarna är öppna för besök kl. 17-21. Kvällskonsert kl. 19-21. Öppna Kanalen Skövde sänder från Konstutställningarna kl. 18:30 – 19:00 och live från kvällskonserten kl 19-21.

Utställningarnas öppettider: onsdag kl 17-21, torsdag 17-21, lördag 12-15, söndag 12-15.

Såhär bokar du din plats!

Se programmet för hela sommaren


I Sommargalleriet: Ellinor Johansson & Cecilia Fransson

Jag heter Ellinor Johansson och jobbar som keramiker och lärare på Mullsjö Folkhögskolas keramik utbildning. Jag känner mig otroligt lyckligt lottad som har ett så roligt jobb. I mitt lärarjobb får jag jobba med människor som brinner för samma sak som jag. Att dela med sig av den kunskap jag har fått genom åren känns bra. Jag arbetar med mitt stora intresse både som lärare och när jag är hemma i min egen verkstad.

När jag startade mitt eget företag hade jag så många bra tankar. Alla höll inte i längden, men en del håller fortfarande. Som ung hade jag ett stort miljöintresse, därför bestämde jag mig för att jobba så giftfritt som möjligt. Jag ville göra keramik som folk kunde använda dagligen i sina hem.

Just nu är jag i en ny fas i livet med tonåringar – spännande att få se var jag hamnar! Kanske uppfyller jag min ungdomsdröm och bygger mig en vedeldad ugn i höst? Jag håller även på att återupptagit mitt intresse för askglasyrer. Många av de föremål som finns med på utställningen är glaserade med en glasyr som jag gör på aska, lera och fältspat. Veden som värmer huset under kalla vinterkvällar kommer på så sätt till nytta en gång till. Askan ger liv åt glasyren.

Följ mig på Instagram: @ellinorskeramik

Cecilia Fransson
Jag är intresserad av samspelet och spänningen mellan det abstrakta måleriet och figurativa former. I mitt måleri utforskar jag material och former i en begränsad färgskala där man gärna vill läsa in en berättelse i bilden.

Brutiful = life is both intensely brutal and amazingly beautiful. It’s not one or the other. It is simply and profoundly both.

I måleriet arbetar jag ofta med människans form i fokus i sitt sammanhang i världen; en värld som kan vara både brutal och vacker på samma gång. Jag dras till dessa motsatser som tillsammans bildar en spännande komposition och jag arbetar ofta utifrån en känsla kopplad till bilden.

Följ mig på Instagram: @frufras


I Galleri Lilla Huset: Marja-Liisa “Malla ” Uutela

Malla Uutela

Bor i Mariestad sedan 1970. Mitt intresse är främst att måla i olja men byter gärna stilar och experimenterar med olja och akryl. Hämtar oftast mina motiv och färger från naturen. Målar både verklighetstroget och abstrakt.

Se mer på https://fb.me/mallaskonst.


På scenen: Ingemar Bengtsson Band

Ingemar Bengtsson Band består av:

Filip Hernant – trummor
Björn Höglund – bas
Sven Hammarström – keyboards
Ingemar Bengtsson – gitarr och för dagen
Annika Lidberg- sång.

Vi spelar låtar från jazz, funk, soul, latin – hållet. Vi var här för två år sedan och spelade, ska bli kul att få komma hit igen. Väl mött!!


Robin Toller Hovber

”Spelar egenskrivna låtar med rötter i visor och singer/songwriter hållet”