Utställning: Benny Stenberg och Tyra Frändén

Utställning: Benny Stenberg och Tyra Frändén

Utställning i Galleri Lilla Huset 25/2 – 27/2

Benny Stenberg (Abstrakt akryl)

Öppettider:

Fredag 25 februari kl 15-18
Lördag 26 februari kl 12-16
Söndag 27 februari 12-16

Rastlösheten och den sociala distanseringen under pandemin fick Benny Stenberg att i mars 2021 fundera på att pröva något nytt för att motarbeta känslan av passivitet och isolering. Valet föll på att måla. Benny hade aldrig målat tidigare och hade egentligen bara tänkt att måla en tavla men blev fullständigt fast. Under det senaste året har han gjort mer än 120 målningar samt även haft en utställning på Galleri Do Do Workshop i Hjo. Och nu är det dags för ännu en utställning på Lilla Galleriet i Skövde.

– Jag tänkte att jag måste hitta någon form av utmaning och aktivitet. Då jag aldrig någonsin målat förut kändes det som en rolig utmaning att försöka. Jag har ingen speciell stil och jag har ingen som helst utbildning. Jag målar bara det som faller mig in när jag känner inspiration och vill måla. Det blir abstrakt och expressionistiskt. Jag leker med färger och idéer och låter det leva sitt eget liv. Att våga måla hellre än bra och inte ta sig själv på så stort allvar kan vara en konst i sig, avslutar Benny.

Benny Stenberg är född 1958 och arbetar på reklambyrå i Skövde.

Tyra Frändén (Akvarell)

Tyra Frändén är 71 år och Skövdebo sedan 2018. Hon har målat och tecknat i olika perioder under hela sitt liv. Redan som tonåring började hon måla under vägledning av sin far o farfar som båda målade och tecknade. Tyra Frändén har akvarellmålat kontinuerligt sedan 2013 och hade 2014 en utställning i mindre omfattning.