Utställning: Marina Nyqvist

Utställning: Marina Nyqvist

Utställning i Galleri Lilla Huset

Marina Nyqvist

I måleriet försöker jag hitta det spontana och lustfyllda med mycket färg och gärna i lite större format. Färgerna är det viktiga, det abstrakta, det som inte föreställer något eller som kan föreställa allt. Beroende på vem som ser och hur man ser.

Färgerna kom till mig sent i livet. Efter en sjukhusvistelse där allt jag såg från min sjuksäng var en tavla i en urvattnad blå kulör hade jag något som jag bara kan kalla färgtörst. Jag förstod hur mycket konsten kan betyda för liv och hälsa. Och färgtörsten den sitter fortfarande i.

Jag bor i Götlunda sedan några år och har gått på Skövde Konstskola, haft en utställning på Vallby Sörgården, fick en tavla med på Skaraborgssalongen i Vara 2021 och gick i höstas en kurs för fantastiska Astrid Sylwan på Gerlesborgsskolan i Bohuslän. Och framför allt leder jag Måleri för barn på onsdagar i Rosa Huset. En aldrig sinande inspirationskälla.

Vill du titta in så är öppettiderna:

11/3               16-20 Vernissage

12/3               12-18

13/3               12-18

14/3               16-20

15/3               16-20

16/3               16-20