Utställning: Nina Gillbo i Galleri Lilla Huset

Utställning: Nina Gillbo i Galleri Lilla Huset

Nina Gillbo

Öppettider:
Vernissage 29 april kl 15-20
Utställning 30 april kl 11-16
Utställning 1  maj  kl 12-16

Jag har alltid tyckte att det varit inspirerande att tecknat och måla. Dock låg skapandet på sparlåga under många år. Utbildning till Designingenjör, småbarn som blev tonåringar samt ett hektiskt arbetsliv tog den mesta av tiden. Men längtan efter att utveckla det konstnärliga har vuxit och sedan en tid tillbaka har jag åter fått möjlighet att kunna ägna mig åt måleriet.

Förutom att teckna så har jag tidigare målat i olja, men slutligen fastnat för akvarellmåleri. Jag målar gärna vått i vått/torrt i vått och provar olika tekniker. Att se akvarellfärgen utvecklas är fantastiskt, men också väldigt svårt!
Jag har en illustrativ stil med detaljer, men tränar också på att bli mer flödig i mina verk.

Motiven är väldigt blandade och jag inspireras av allt möjligt som jag ser runt om kring mig. En betraktare kan alltid se vad mina tavlor föreställer som den fina lilla staden Hjo vid Vättern, landskap, djur, blommor och människor. Olika intryck och humör ger motiven till mina tavlor. Jag önskar att betraktaren ska fångas av någon detalj eller färg som berör dem.

Jag är autodidakt men har gått kurser och workshops hos flera lokala konstnärer för att utveckla min konst och mina tekniker.

Utbildning
 – Autodidakt
 – 80-tal Pellas G Hansson, Hjo och Inga-Lill Andersson, Tibro,
 – 90-tal Ingrid Burelius, Hjo och Christina Jonsson, Hjo
 – 2020 mars-oktober kurser Fru Janssons konst, Stockholm

 – 2021 Akvarell och tusch, Jönköpings Folkuniversitet

 – 2022 Måla glas med akvarell, Jönköpings Folkuniversitet

 – 2022 akvarellkurs Björn Bernström, Stockholm

Med i konstrunda
 – 21-23 maj 2021 Hjo Konstrunda

 – 4-6 juni 2022 Hjo Konstrunda

Utställningar
 – 1995 Julutställning i Villa Svea, Hjo – ”Barntavlor”
 – 2020 september Digital utställning – blandade motiv
 – 2021 augusti Utställning Karlsborgs bibliotek

 – 2021 – nov – dec, pop-up-utställning Amanda Konsthantverk, Hjo

Projekt:
– 2020 September: Måla elskåp, tema: ”I have a dream”

Mina tavlor finns på konst.se/ninagillbo