Kultur på innergården 22 juni 2022

Kultur på innergården 22 juni 2022

Kultur på innergården är tillbaka!

Den 22 juni bjuder Kultur på innergården på inte mindre än fyra konstnärer och tre artister på scenen!

I sommar har vi konstutställningar i våra två gallerier kl. 17:00 – 21:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från klockan 18:00. Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.

Se hela sommarens program

Läs om hur du beställer mat!


UTSTÄLLARE:

Maria Tivemo Eftring
“Jag ritade och målade mycket som barn och tonåring, men sedan blev det en lång paus.

Först de senaste 10 åren har jag målat mer regelbundet.  Jag har provat många olika tekniker och kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker bäst om. På senare tid har det blivit mest akvarell, tusch och gel-tryck. En period jobbade jag med torrpastellkritor och det tycker jag mycket om. Olja är också härligt. Jag försöker lära mig att gilla akryl – det är praktiskt på många sätt, men ingen favorit.

Jag njuter av färger när jag målar och det blir ofta starka färger i mina målningar.

Jag skulle vilja ha tid att måla så mycket att jag hittar en egen stil och blir friare i mitt måleri. Där är jag inte riktigt ännu men strävar åt det hållet.  Natur, blommor och djur inspireras och njuter jag av och jag skulle vilja hitta sätt att måla sådana motiv så att de inte bara blir avbildande utan blir mer konstnärliga.

Jag har gått en del kurser, tex hos Ingrid Melin Bjuréus, sommarkurser på Hellidens folkhögskola och helgkurser för Ninnie Eriksson och Anette Carlson Moberg.  Jag har också sett otaliga Youtube-klipp med inspiration och tekniska tips. Det mesta jag kan om torrpastellkritor och gel-tryck har jag lärt mig via Internet.”


Carita Pryts Gunnarsson 60 år, Keramiker.

Jag bor I Djursätra som ligger i utkanten av Värsås. Här har jag även min verkstad.

I mitt hantverk använder jag mej av de flesta tekniker i keramiskt skapande ,drejning tumning,kavling m.m.

Min inspiration hittar jag på så många olika ställen, i t.ex gamla kulturer, i sagor eller i en bok,

Naturen är också en stor källa att finna i.

Det jag brinner stort för är rakubränning , där experimenterar jag friskt med egna glasyrblandningar .

Jag har gått 2 år på Hellidens folkhögskola, Konsthantverk med inriktning på keramik.

Jag har i olika omgångar varit kursledare i Keramik både på Medborgarskolan och på ABF.

Jag är en av de fasta utställarna på Konstpåkarlsfors.

Margareta Hellgren

Jag heter Margareta Hellgren och min profession är inte att vara konstnär utan jag har arbetat som distriktsläkare i nästa hela mitt yrkesverksamma liv. Jag har älskar mitt arbete men jag älskar också att måla akvarell, att få tänka på något helt annat och känna den skaparglädje som kommer ur händerna. Jag har gått några kortare kurser i akvarellmåleri, både här i Skövde och på Gärlesborg och är väldigt tacksam för den inspiration och glädje mina lärare har förmedlat som jag sedan har försökt omsätta i mina målningar.

Jag är uppväxt och bor i Skaraborg och här finns större delen av mitt liv, min familj, mina vänner och mitt arbete. Min utställning skildrar därför delar av min vardag hemma. Jag spenderar också en del tid på Västkusten och har därför tagit med några få bilder därifrån.

I det läge som råder i världen idag vill vi ju alla bidra på något sätt och ett av de sätt jag kan komma på är att ge all eventuell behållning av min utställning till ”Läkare utan gränser” med Ukraina i fokus. Kan något av det jag har gjort glädja någon och dessutom bidra till en lite bättre värld skulle jag bli väldigt glad.


Maria Hellström

Jag heter Maria Hellström och bor i lilla byn Smula, mellan Vartofta och Åsarp. Där har min man renoverat ett gammalt uthus till en ljus och fin atelje’ åt mej.

Intresset att måla har alltid funnits hos mej. Jag började måla i olja. Köpte akryl och provade lite. Sen öppnade jag min akvarellåda som jag hade köpt och inte använt på 26 år. Jag gick en nybörjarkurs hos Ingemar Tinnert 2012. Sedan har det bara rullat på. Fler kurser, fler färglådor och mycket tittande på YouTube hur konstnärer använder sej av olika tekniker. Det är en härlig känsla att se färger rinna och  sakta blanda sej för att bli något man inte förväntat sej. Försvinna in i akvarellbubblan. 

Jag och mina målarvänner i gruppen Såble’den har i många år varit med på Konstnatten. När pandemin bröt ut slutade vi träffas för att måla, men konstnatten har kunnat genomföras. Vi finns i Vartofta samlingslokal. 


På scenen: LEVA & Monica Moa Andersson


Vi heter Leva och består av Lotten Svensson, sång och gitarr, och Eva Akersten, sång och rytminstrument. Vi kommer bjuda på country och 70-talsmusik.

Monica Moa Andersson- En låtknåpare och hittepåare, numera bosatt i Örebro, men har  rötterna i Skaraborg och skrivarstuga i Vassbacken.

Sommarens program har fått titeln ”Med doft av sommar ”

En kompott av nya och gamla sånger och minnen.

För – en och annan ny sång  har det ju förstås blivit!

Jag har med pianot och gitarren och är laddad.

Så kom och var med- Tillsammans gör vi kvällen till ett fint sommarminne!