Kultur på innergården 29 juni 2022

Kultur på innergården 29 juni 2022


Kultur på innergården är tillbaka!

Den 29 juni bjuder Kultur på innergården på inte mindre än fem konstnärer i gallerierna och ljuvlig musik från scenen av Tea Voices.

I sommar har vi konstutställningar i våra två gallerier kl. 17:00 – 21:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från klockan 18:00. Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.

Se hela sommarens program

Läs om hur du beställer mat!


Utställare i våra gallerier:

Margareta Ottosson, Kent Andersson och Christina Andersson.


Emma Bäck Persson

Emma Bäck Persson heter jag och bor på Östermalm i Skövde.

Jag tycker inte det är särskilt roligt att skapa.. Kanske låter märkligt, men det är mer något som skaver i mig, något som måste göras. 

Strukturer fascinerar mig, streck i olika storlekar och jag älskar när det blir frågetecken och funderingar.

Jobbar i alla tekniker, kan jag nog påstå. Från mosaik till textil och allt däremellan.

Vill ni lära känna min konstnärliga värld bättre, kom och titta! 


Tanja Olsson

”…Tanja Olsson… bär syn för sägen… I hennes stora dukar är hon universell med ett blått färgspråk… Jag stannar… inför hennes blåa visioner av rymder och galaxer med glimtar som av metall, som ger djup och en slags rörelse i det färgfält…” 

Maria Campbell, konstkritiker, Sverige. Ur “Jönköpings Posten”, “Drömbilder, ökensand och ikoner…” : Galleri “Nätet”, 21 november 2009 

Hela mitt liv har varit “livet i konsten” och jag har kommit till insikten att konsten att leva är en driftkraft som manifesterades av olika former i mitt liv.

Att måla och skapa har varit en viktig del av min tillvaro även i de mest svåra stunderna i mitt liv. Detta är glädje och terapi för mig och för den som tittar på dessa verk.

Färger har alltid varit en del av min passion. Den färgrik värld, jag lever i, återger jag på mina målningar. ”Den Gudomliga mystiska, ouppnåeliga, omtalade, magiska, den kosmiska, den ursprungliga energin.”

Jag har haft nära döden upplevelse, vilket blivit början på mitt skapandet som professionell konstnär-kosmist. Upplevelser av vision och uppfattning av det mystiska ljuset, kosmiska tystnaden, lugnet och djup glädje, ovillkorlig och universell kärlek återspeglas i hennes målningar, som tillät tittarna att komma att förstå förhållandet Man-Universum. 

Utbildning: Jag har utbildat mig i konst på högskolenivå för många år tillbaka. Efter 2007 har jag ytterligare skolat mig inom konst i Frankrike, Ryssland, Sverige, Finland. 

Utställningar: Sverige, Ryssland, Estland, Latvien, Litauen, Finland, Tyskland, Ukraina, Vitryssland, Slovakia, Italien, Portugal, India, Thailand, Grekland med flera och har haft över 35 olika utställningar i Europa och flera i Sverige.

Medlem: Internationell Konstnärsförening; International Professional artist; Internationella kvinnokonstförbundet; Internationella  Eurasiska konstförbundet; Konstnärsförbundet i National Portrait Gallery; Skövde konstförening KAC; Allekonsten i Mariestad; Konstnärsalliansen KFA, Sverige m fl 

stargatepainting.se 

+46 (0)70-495 05 45


På scenen:

Tea Voices

Tea Voices består av 4 grabbar med sina rötter i den västgötska myllan, närmare bestämt trakterna kring Hjo och Tidaholm. Bandet spelar mestadels covers i en akustisk sättning bestående av två gitarrer, bas och ett ägg.

Låtvalet innehåller allt mellan himmel och jord som bandet tycker är bra och roligt att spela. Ibland händer det faktiskt även att publiken tycker om låtarna. Det är dock inget måste.

Henrik som spelar gitarr och sjunger har även ett förflutet som trummis och stampar ibland takten så hårt att det ger utslag på Richter-skalan. Pierre spelar andra fiolen (förlåt! gitarren skulle det vara) och sjunger även han lite emellanåt. Han spelar också banjo, men om ingen nämner det så glömmer han oftast att ta fram den. På bas har vi Morgan, bandets lustigkurre, som gärna delar med sig av minnen och små anekdoter till publikens stora förtjusning. Sist men inte minst, om man bortser från hans alltid för små t-shirtar, har vi Johan på sång och ibland även ägg. Dock endast när han själv inte sjunger, för två saker samtidigt det blir en sak för mycket för honom.

Onsdagens spelning kommer att bli en resa genom tid och rum när bandet så här på ålderns höst kommer att summera sin långa och framgångsrika karriär och ta er med genom alla vedermödor ett band får genomleva.