Kultur på innergården 6 juli 2022

Kultur på innergården 6 juli 2022


Kultur på innergården är tillbaka!

Den 6 juli bjuder Kultur på innergården på inte mindre än sex konstnärer i gallerierna och ljuvlig musik från scenen av The Rebels.

I sommar har vi konstutställningar i våra två gallerier kl. 17:00 – 21:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från klockan 18:00. Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.

Se hela sommarens program

Läs om hur du beställer mat!


På Scenen:
The Rebels

50-60-70-tals-nostalgi; The Shadows, The Spotnicks, The Violents, country, med mera.


Utställare i våra gallerier:

Margareta Ottosson, Kent Andersson och Christina Andersson.


Tanja Olsson

”…Tanja Olsson… bär syn för sägen… I hennes stora dukar är hon universell med ett blått färgspråk… Jag stannar… inför hennes blåa visioner av rymder och galaxer med glimtar som av metall, som ger djup och en slags rörelse i det färgfält…” 

Maria Campbell, konstkritiker, Sverige. Ur “Jönköpings Posten”, “Drömbilder, ökensand och ikoner…” : Galleri “Nätet”, 21 november 2009 

Hela mitt liv har varit “livet i konsten” och jag har kommit till insikten att konsten att leva är en driftkraft som manifesterades av olika former i mitt liv.

Att måla och skapa har varit en viktig del av min tillvaro även i de mest svåra stunderna i mitt liv. Detta är glädje och terapi för mig och för den som tittar på dessa verk.

Färger har alltid varit en del av min passion. Den färgrik värld, jag lever i, återger jag på mina målningar. ”Den Gudomliga mystiska, ouppnåeliga, omtalade, magiska, den kosmiska, den ursprungliga energin.”

Jag har haft nära döden upplevelse, vilket blivit början på mitt skapandet som professionell konstnär-kosmist. Upplevelser av vision och uppfattning av det mystiska ljuset, kosmiska tystnaden, lugnet och djup glädje, ovillkorlig och universell kärlek återspeglas i hennes målningar, som tillät tittarna att komma att förstå förhållandet Man-Universum. 

Utbildning: Jag har utbildat mig i konst på högskolenivå för många år tillbaka. Efter 2007 har jag ytterligare skolat mig inom konst i Frankrike, Ryssland, Sverige, Finland. 

Utställningar: Sverige, Ryssland, Estland, Latvien, Litauen, Finland, Tyskland, Ukraina, Vitryssland, Slovakia, Italien, Portugal, India, Thailand, Grekland med flera och har haft över 35 olika utställningar i Europa och flera i Sverige.

Medlem: Internationell Konstnärsförening; International Professional artist; Internationella kvinnokonstförbundet; Internationella  Eurasiska konstförbundet; Konstnärsförbundet i National Portrait Gallery; Skövde konstförening KAC; Allekonsten i Mariestad; Konstnärsalliansen KFA, Sverige m fl 

stargatepainting.se 

+46 (0)70-495 05 45


Gun-Britt Mimmi Gustavsson

Raili Sarja