Kultur på innergården 13 juli 2022

Kultur på innergården 13 juli 2022

Kultur på innergården är tillbaka!

Den 13 juli bjuder Kultur på innergården återigen på härlig lokalproducerad konst och musik från scenen. Denna gång spelar Players.

I sommar har vi konstutställningar i våra två gallerier kl. 17:00 – 21:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från klockan 18:00. Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.

Se hela sommarens program

Läs om hur du beställer mat!Inger Landin Lindgren

När jag målar vill jag trivas och ha roligt. För det mesta är det så. Men naturligtvis inte alltid. Ibland blir det tvärstopp och då pausar jag.

Färger och former i naturen samlar jag på mig. Det kan mynna ut i en abstrakt bild eller en förenklad bild av det jag ser

Akvarell är det som känns mest lockande för närvarande. Ibland torrpastell.


Siv Bäckman

Efter utbildningen på Konstindustriskolan jobbade jag som illustratör/AD. Men med datorerna blev det mindre av hantverket. Jag har nu i många år varit med i KAC och deltagit i olika grupper  med måleri, kroki och tryck. Numera målar jag akvarell, mest för att bearbeta olika minnen och platser jag tycker om.


Marina Nyquist föddes på Myrö Slott i Närke 1961 och växte upp i en konstnärsfamilj i Hova.

Hon har gått på Skövde Konstskola, är elev till Astrid Sylwan och var assistent till en av Sylwans offentliga verk som framställdes på Rörstrands Porslinsfabrik för en vägg på resecentrum i Kumla.

2021 hade hon ett verk med på Skaraborgssalongen och har haft utställningar på Vallby Sörgården samt i Galleri Lilla Huset i Skövde.

Det konstnärliga uttrycket kom sent i livet då hon under en längre sjukhusvistelse fick något som hon kallar för ”färgtörst”. I sina verk försöker hon ofta förmedla den glädje och kraft som färger har gett henne.

Marina Nyquist bor i Götlunda i Skövde kommun där hon har sin ateljé.