Kultur på innergården 20 juli 2022

Kultur på innergården 20 juli 2022

Kultur på innergården är tillbaka!

Den 13 juli bjuder Kultur på innergården återigen på härlig lokalproducerad konst och musik från scenen. Denna gång spelar Karl Fimmerstad.

I sommar har vi konstutställningar i våra två gallerier kl. 17:00 – 21:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från klockan 18:00. Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.

Se hela sommarens program

Läs om hur du beställer mat!


#StevenWarburton

Karl Fimmerstad

“Svängigt och snyggt. Ibland skitigt. Alltid angeläget.”
Med texter fyllda av lika delar svärta och omtänksamhet tar Karl Fimmerstad med sig publiken från vardag och fest, via charterturism och världsomseglingar, till insikter och reflektioner kring vad det innebär att vara med- eller motmänniska. I repertoaren blandas egenskrivet material med tolkningar av allt från Evert Taube till Nationalteatern.


Med bakgrund i många års musicerande inom ramlös progmetal skapar Karl visor tonsatta på ett sätt du inte har hört förut. Utbildad vid Nordiska Visskolan i Kungälv har han de senaste åren spelat på musikfestivaler och klubbscener, men också i kyrkor och på äldreboenden. Han har gärna med sig slagverk på scen, men lika ofta uppträder han ensam och alltid med intressanta arrangemang på sin akustiska gitarr.


Alex Falck
Född 1998. Bor i Stockholm, studerar historia på Stockholms universitet.

Jag är väldigt intresserad av hus, och olika former. Jag tycker om att se på arkitektur. I mina bilder blandar jag arkitektur och natur och även organiska och geometriska former. Platserna finns inte på riktigt, jag försöker fånga en tidlös, drömlik känsla, en plats där husen befinner sig utan sammanhang, i ett tomrum. När jag målar blir jag lugn, det är ett sätt att vila.

Jag använder mig av bläckpennor för att göra detaljer och skapa kontraster. Färgerna jag använder är akvarell. Jag har också arbetat en hel del med skulpturer och visar några av dem.

Kan nås via mail: Alexfalck.info@gmail.com

Karin Falck
Född 1964. Arbetar som psykolog på öppenvårdsmottagningen inom psykiatrin i Falköping samt med integrationsfrågor på nationell nivå. Jag målar för att utforska minnen och stämningar. Försöker utmana mig själv med att måla sådant jag inte gjort förut, men landar gärna ner i träd och landskap som ger mig vila och lugn. Flera av motiven kommer från byggarbetsplatser i stadsmiljöer, eller stenar från västkusten. Det ofärdiga är spännande! Jag är jätteglad över att göra den här utställningen med min son Alex som har ett säreget och fascinerande bildseende.

Kan nås via mail: karincfalck@gmail.com


Kristina Johansson

Målar abstrakt konst I mestadels akryl. 

Jag är självlärd och har en förkärlek för mycket färg och starka penseldrag i min konst. Tidigare har jag målat I både olja och akvarell, men har sedan januari 2020 helt fokuserat på akryl. 

Att måla är för mig att uttrycka mina känslor i färg och samtidigt reducera daglig stress. 

Med min utställning vill jag dels mana till eftertänksamhet, få besökaren att stanna upp och känna att man inte ska stressa iväg överallt och dels sprida glädje genom färger.