Kultur på innergården 27 juli 2022

Kultur på innergården 27 juli 2022

Kultur på innergården är tillbaka!

Den 27 juli bjuder Kultur på innergården återigen på härlig lokalproducerad konst och musik från scenen.

I sommar har vi konstutställningar i våra två gallerier kl. 17:00 – 21:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från klockan 18:00. Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.

Se hela sommarens program

Läs om hur du beställer mat!


Kenneth Holmström

Kenneth framför ett nostalgiprogram under titeln “Min Musik”. Han spelar olika instrument typ Klarinett, saxofoner o gitarr samt sjunger kända låtar som de flesta kan.


Camilla Alfredson

“Jag är målare och grafiker, men orden betyder mycket för mig också.

Mina bilder är mötet mellan det jag upplevt i verkligheten och mina känslor inför det.

Jag planerar en saga om mina båda katter. Den blir nog delvis digital.”


Agnes Nelsson


Mari-Ann Wallander

Jag kommer ursprungligen från Göteborg, men flyttade till Mariestad 2014 efter att ha bott på lite olika ställen i världen.

Jag är epidemiolog till yrket och har ägnat mig åt epidemiologisk forskning inom läkemedelsindustri och vid universitetet i många år. Sedan 2013 är jag pensionär och arbetar numera bara för nöjes skull när jag inte målar.

Jag har alltid varit intresserad av bildkonst, men började måla själv ganska sent. Som för så många andra började det med en kurs i akvarellmålning över en termin i Göteborg någon gång på 1990-talet. I och med den kursen växte behovet av att lära mer och av att måla. I många år utforskade jag enbart akvarellmålning och inte förrän 2009 vågade jag mig på att måla i olja. Numera använder jag mig av många olika tekniker och tycker att det är roligt att prova på nya när tillfälle ges. Jag skulle tro att mitt målande liksom mitt yrkesliv präglats av en nyfikenhet och upptäckarglädje.

De första kurserna gick jag hos olika bildningsförbund. Jag studerade teckning, akvarellmålning, oljemålning mm och så småningom anmälde jag mig till fristående kurser under ledning av olika konstnärer. Den första var hos Anna-Stina Purk på Gotland och senare i Italien.

Jag har också gått kurser vid Sommerakademie Hohenaschau i Tyskland, vid Gerlesborgsskolan i Bohuslän och på Helliden i Tidaholm. Jag har också tagit lektioner hos bildkonstnären Birgit Bellman i Berlin. I Mariestad har jag framför allt målat i ABFs regi.

När jag börjar en målning vet jag oftast inte vad det skall bli i slutändan. Jag målar väldigt sällan efter en förebild. I stället målar jag ofta utifrån en känsla och så småningom växer motivet fram. Undantaget är när jag målar stilleben. Då har jag oftast en idé om vilken form jag är intresserad av att uttrycka redan från början. Det hindrar förstås inte att jag ändrar mig under resans gång.

På senare år har jag också haft möjlighet att prova på kroki efter levande modell och det är något som jag skulle vilja utveckla mig mer i.

De målningar som jag valt att ställa ut här ger exempel på olika motiv som jag ofta målar.

Jag målar både abstrakt och föreställande, ibland i samma målning, och jag hoppas att jag med mina bilder kan förmedla något av den glädje och tacksamhet som jag känner över att få måla.

Kontaktinformation:

Email: emmalunda@gmail.com


Birgit Backman, Mariestad

Hur jag arbetar

Sedan 3 år tillbaka arbetar jag i min ateljé /galleri på Kyrkogatan i Mariestad. Länge var det akvarell och måleri som var mina tekniker, men efter köpet av en koppartryckpress har grafiken tagit upp all min tid. Jag har provat på många olika grafiska tekniker. Efter att ha arbetat mycket med collografi och torrnål är jag nu inne i en period där jag utforskar foto- och fotoscreen.

Utbildning

Jag har i botten en reklamskola vid Köpmannainstitutet,Stockholm.
Började med konst  i slutet av 80-talet fram till 2002 med konststudier för
prof Karl H, Schenk i teckning, akvarell, träsnitt, mm.

2 år på Mariestads Konstskola med Kenneth Juhlin som lärare.

Kurs i koppargrafik vid Koppargrafiska verkstaden i Tidaholm.

Akvarellkurser 2003 för Arne Isacsson och Anders Wallin.

3 terminers konstskola för Björne Åslund ”Målarvux” 2002, 2003.

Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad i Skövde 3 omgångar.

Övrigt

Mariestads kommuns kulturpris 2006.

Vänbladskonstnär: Skaraborgs konstgrafiska verkstad 2021 tillsammans med Ulf Uvesten.

Undervisat elever från 3 klass till klass 9 i trycktekniker ”Skapande skola” i Mariestad och Töreboda.

Separat utställningar i urval

Galleri Bellange i Stockholm, Vara Konsthall samt Galleri Skärhamn, Skaraborgs konstgrafiska verkstad i Skövde.

Jurybedömda utställningar och samlingsutställningar

Ett stort antal jurybedömda utställningar och utställningar i egen regi.

Samlingsutställningar med Skaraborgs konstgrafiska verkstad, senast utställningen 40-år med tryck Ålgården, Borås, januari 2021 och i Galleri Lucifer, Skövde november 2021

Inbjuden till sommarutställning i ”Lagårn i Ullsta” i juli månad 2022 tillsammans med 3 andra konstnärer.

Representerad

Töreboda kommun, Mariestads kommun, Länsstyrelsen

Västra Götalandsregionen – nyöppnade psykiatriska mottagningen i Skövde med 4 verk 2022.