Kultur på innergården 3 augusti 2022

Kultur på innergården 3 augusti 2022

Kultur på innergården är tillbaka!

Den 3 augusti bjuder Kultur på innergården återigen på härlig lokalproducerad konst och musik från scenen.

I sommar har vi konstutställningar i våra två gallerier kl. 17:00 – 21:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från klockan 18:00. Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.

Se hela sommarens program

Läs om hur du beställer mat!


SHOWDE – Tomas Ledin Tribute

Skövdebaserade Showde är i första hand ett hyllningsband till Tomas Ledin men repertoaren består även av blandade hits från 70- och 80-talet.

Programmet för Tomas Ledin Tribute består av Ledins mer kända låtar såsom Just nu, En del av mitt hjärta, Vi är på gång, Snart tystnar musiken, Lika hopplöst förälskad m.fl. 

Bandet

Anders Larsson -sång

Mathias Klüft -bas, sång 

Stefan Carlsson -keyboard, sång

Micael Danielsson -gitarr, sång

Mats Hellberg -trummor 


Ellinor Johansson, keramik

Jag heter Ellinor Johansson och jobbar som keramiker och lärare på Mullsjö Folkhögskolas keramik utbildning. Jag känner mig otroligt lyckligt lottad som har ett så roligt jobb. I mitt lärarjobb får jag jobba med människor som brinner för samma sak som jag. Att dela med sig av den kunskap jag har fått genom åren känns bra. Jag arbetar med mitt stora intresse både som lärare och när jag är hemma i min egen verkstad.

När jag startade mitt eget företag hade jag så många bra tankar. Alla höll inte i längden, men en del håller fortfarande. Som ung hade jag ett stort miljöintresse, därför bestämde jag mig för att jobba så giftfritt som möjligt. Jag ville göra keramik som folk kunde använda dagligen i sina hem.

Just nu är jag i en ny fas i livet med tonåringar – spännande att få se var jag hamnar! Kanske uppfyller jag min ungdomsdröm och bygger mig en vedeldad ugn i höst? Jag håller även på att återupptagit mitt intresse för askglasyrer. Många av de föremål som finns med på utställningen är glaserade med en glasyr som jag gör på aska, lera och fältspat. Veden som värmer huset under kalla vinterkvällar kommer på så sätt till nytta en gång till. Askan ger liv åt glasyren.

Följ mig på Instagram: @ellinorskeramik


Anita Rovaniemi, Mariestad

Målar gärna abstrakt…..
Olja/bladguld
Även Fluid painting….
Målar och skapar efter mina känslor….målar med mycket fantasi


Malla Uutela ( Mallas konst )

Mitt intresse är främst att måla i olja men byter gärna stilar och experimenterar med olja och akryl. Jag hämtar oftast mina motiv och färger från naturen, och  målar både verklighetstroget och abstrakt. 


Torbjörn Samuelsson

Jag målar abstrakta landskap , kommer från Tidaholm och har gått 3 år på Skövde Konstskola.