Kultur på innergården 10 augusti 2022

Kultur på innergården 10 augusti 2022

Kultur på innergården är tillbaka!

Den 10 augusti bjuder Kultur på innergården återigen på härlig lokalproducerad konst och musik från scenen.

I sommar har vi konstutställningar i våra två gallerier kl. 17:00 – 21:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från klockan 18:00. Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.

Se hela sommarens program

Läs om hur du beställer mat!


Maria Lans

Jag heter Maria Lans och är medlem i Skaraborgs grafiska verkstad i Skövde. Jag arbetar med grafik i olika metoder som kollografi, koppartryck och photopolymer. Jag målar också i akryl och akvarell.

Mina bilder är alltid i starka färger och oftast i stora format. jag har också börjat att arbeta digitalt på ipad med adobe fresco och photoshop som jag sedan skriver ut som fine art print i vår verkstad. Min konst är alltid expressiva och ofta med ansikten.

Mina bilder är alltid lite dubbla, det kan vara himmel och under ytan samtidigt ängar som slutar ner i havet. Det finns ofta lite kantigheter i färg men också i form. Mina bilder har alltid ett eget liv och man vet aldrig riktigt hur de ska bli när de är färdiga.


SkaraBorgBigBand

…är Sveriges största 60 tals orkester på 18 personer samt gästsolister. Vi gör våra konserter byggda på bra melodier, duktiga kompositörer, legendariska sångare från 60 talet. Varje konsert är unik och därför speciellt planerad för i detta fall Rosa Huset som har en blandad publik som förmodligen också känner till den musik som vi spelar! Vi vill skapa bra stämning och stampande fötter och nöjda lyssnare. Det går också att beställa musik direkt från orkstern under konserten! Vi spelar mycket musik på B Beatles, Bacharach, Benny, Basie, Bublé, Blue Eyes dvs.Frank Sinatra och många fler!


Krystyna Kolaska

Olja och akryl i olika tekniker.


Tittie Barath


Laila Svedlund


Anita Paleman


Inger Wilhelmsson

Färgen är mitt vapen mot alla dystra tankar som har upptagit oss den senaste tiden.

Jag hämtar inspiration från naturen och min omgivning – blandar det med mitt inre – försöker
sen ladda det med lite näring för själen för dig att ta med hem.

Alla har vi fått en parentes i livet där vi har hunnit tänka efter vad som är viktigt för oss och vad
vi behöver värna om. Min förhoppning är att det märks i mina bilder.

Jag har alltid arbetat med bild i någon form både i mitt arbete och på ledig tid.
Mitt huvudsakliga media är vattenburet mest akvarell men jag har de senaste åren arbetat med
grafik och tycker det är jättespännande. Gusasch och tempera är en ny passion jag håller på att
upptäcka.

Jag har gått Hjo Konstskola, Skövde konstskola, kurser i grafik, samt på Nordiska akvarellmuseet
i Skärhamn för bla Tron E Solberg, Stina Wolter, Lars Eje Larsson, Hasse Karlsson och Monika
Månsson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *