Sommarens sista Kultur på innergården 17 augusti 2022

Sommarens sista Kultur på innergården 17 augusti 2022

Kultur på innergården: säsongsfinal

Den 17 augusti bjuder vi en sista gång för sommaren på härlig lokalproducerad konst och musik från scenen.

I sommar har vi konstutställningar i våra två gallerier kl. 17:00 – 21:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från klockan 18:00. Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.

Se hela sommarens program

Läs om hur du beställer mat!


Elsa Rehnlund

Sedan 2010 haft jag kroki som ledmotiv i mitt skapande. Jag handleder öppen kroki i Skövde, hoppar in som modell eller krokivikarie på konstskolor runtom och håller emellanåt även kurser i kroki/modellteckning, måleri och skulptur.

Jag hoppas att min utställning väcker skaparlust och visar att konst inte endast utgörs av långtidsprojekt utan lika väl kan vara några vackra linjer eller skuggor fångade i ett par svep.


Bo Södervall

AKVARELLKONSTNÄR med varierande teman i mitt skapande: Allt ifrån fantasilandskap till dansmotiv! – 92 konstutställningar bakom mig (35 separat- och 57 samlingsutställningar) över södra halvan av Sverige. –   

SEPARAT-utställningar bl.a. i :  Arboga (“Galleri Stallet”) 2011: I YOUTUBE finns en TV-intervju med mig från just den utställningen! — Södertälje KF (Gamla Rådhuset) – Arvika KF (Konsthallen) – Filipstad (Galleri Museet Kvarnen) – Åhus (Rathckegården) – Simrishamn (Evelinas kök) – Vårgårda ( Galleri 33) – Töreboda (Töreboda KF) – Alingsås (Art Don Konstförening) – Lysekils KF (Konsthallen) – Motala KF (Dubergska gården) – Stockholm (Arla KF) – Hindås (Gyllene hinden) – Tibro (Atelje´Blocking, Tibro KF) – Sigtuna (Strandgalleriet) – Skövde (Binnebergs Tingshus) –Trollhättan (Galleri handkraft) – Arboga (Stallet) – Vara (Utställn.hallen)  – Skövde (Galleri Lilla Huset, KAC) – Skövde (Galleri Sienna) – Falköping (Konstnatten hos Kurorten, Falköping, 7 år i följd t.o.m. 2021) – Sävsjö KF (Brandts Galleri ) – Ellös (Galleri Maj hos Handelsman Flink) – Skövde (Vårdcentralen Centrum, Skövde). 

– – – – – – – – – – – – –

Är också ALLROUNDILLUSTRATÖR. Medlem i Illustratörcentrum och Svenska Tecknare.- Medverkat i mer än 35 tidningar/tidskrifter (T.ex. SLA, Skövde Nyheter, Mariestads-Tidningen, Skaraborgs läns tidning, SKTF-Tidningen, Byggnadsarbetaren, Metallarbetaren, Skogsindustriarbetaren, HTF-Tidningen, Vår bostad, Allas, Socialnytt, Arbetet). – Också medverkat i ett 30-tal böcker och skrifter: T.ex. omslaget och alla 14 illustr. i “Asasagan“, LT:s förlag.- Grafiska formgivningen, layouten, omslag och 61 kartor/illustrationer (Varav en del är rekonstruktionsillustrationer) i det 830 sidor tjocka historieverket “Skara före 1700” (= Skara Historia, del 1) som kom ut 1986. – 25 illustr. i den stora faktaboken om svensk medeltid, “I Arns fotspår“, utgivn. Piratförlaget. 4 illustr. i boken “LÄCKÖ, landskapet, borgen, slottet“, Carlssons förlag, 12 illustr. i skriften “Varnhems kloster“, utgivn. 2021.- Även illustr. åt butiker, företag, centrumföreningar m.fl. – Och SKÄMTPORTRÄTT t.ex. på någon som fyller år, eller tackas av då hon eller han slutar sitt jobb. O.s.v.


Falköpings Jazzband

Falköpings Jazzband består av en grupp musikintresserade som träffas några gånger om året. Några i bandet har tidigare träffats och spelat i Folkets park. På senare år har bandet vid flera tillfällen spelat på t ex Cesarstugan och O’Learys i Falköping. Även Rosa huset i Skövde har haft besök av Falköpings Jazzband