Kultur på innergården 3 juli: Second Vision, Dagny Mikko och Lisa Klingberg

Kultur på innergården 3 juli: Second Vision, Dagny Mikko och Lisa Klingberg

Varje onsdag från den 12 juni till den 14 augusti bjuder vi in till konst, musik och god mat på vår innergård! Den 3 juli har vi Second Vision på scenen och Dagny Mikko och Lisa Klingberg i våra gallerier.

I sommar kommer vi att ha konstutställningar i våra två gallerier, Galleri Lilla Huset och Sommargalleriet, onsdagar kl. 17:00 – 21:00.

Gallerierna är även öppna:
fredagar 17:00-20:00
lördagar 13:00-16:00 och
söndagar 13:00-16:00.

Varje onsdag kl. 17:00 – 21:00 är också galleri
Ett rum & fyra fönster öppet, där Skaraborgs konstgrafiska verkstads medlemmar visar sin sommarutställning.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från kl. 17.30 – 19.00. Innergårdsbuffén som består av varmrätt, soppa och en salladsbuffé beställer du i förväg på e-post: cc.majoren@choice.se.
OBS! MATEN MÅSTE BESTÄLLAS SENAST MÅNDAGEN INNAN DITT BESÖK.

Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.


På Scenen: Second Vision

Second Vision är ett coverband med musiker från Mariestad, Skövde och Töreboda, och består av, fr v. Lasse Engström sång och gitarr, Jonas Gustafsson trummor, Jan Tammo klaviatur, Anders Borg bas, Nils Axelsson gitarr.

Bandet presenterar musik av både kända och mindre kända arister, svenska såväl som internationella, i gränslandet mellan rock/jazz, pop och visa. Som exempel kan nämnas BKO, Paul Simon, Elton John, Joe Cocker, Chris Rea och Kim Larsen som just nu är det som ljuder i replokalen.


I Galleri Lilla Huset: Dagny Mikko

Jag visar måleri i akvarell, tempera och akryl och grafik i olika tekniker. Motiven är djur, natur och människor. Målar även abstrakt.

Jag har lång utbildning. Konstlinjen på Sunderby folkhögskolas konstlinje ett år. Konstfack i Stockholm 4 år, 20 poäng koppargrafik på högskolan i Skövde. Veckokurser i litografi i Tidaholm.  Stenhuggeri i Råbäck. 


I Sommargalleriet: Lisa Klingberg

Namn på utställningen
The Fox and the Fairy

Om konstnären
Jag är utbildad vid Skövde konstskola, Hjo konstskola, KV konstskola ( inriktning måleri) och Göteborgs konstskola ( inriktning måleri). Har bland annat ställt ut på Galleri Tvärgatan Skara, KC Väst Göteborg, Föreningen Norden Göteborg, Galleri Innergården Skövde. Medlem i KC Väst.

Om utställningen
Bilderna har kommit till i bearbetningen av sorg och handlar mycket om att söka sin väg vidare i livet.