Utställning: 28 augusti 2021 – Batikutställning

Utställning: 28 augusti 2021 – Batikutställning

Sustainable Sarong

Lördagen den 28 augusti ställer Västerås-konstnären Tash ut batik som visas på Galleri Lilla Huset. Utställningen är öppen kl. 16:00-19:00.

Natasha A. Moest

Natasha Asmarini, jag är en visuell konstnär som bor i Västerås, Sverige. Jag tog examen som grafisk formgivare från Design Visual Communication-Trisakti University i Jakarta.

Batik är ett mycket viktigt och populärt kulturarv från Indonesien.

Kontinuiteten i batiktyget som går vidare i familjen gör att batiktygets resa har intressanta berättelser som gör det hållbart. Vid det här tillfället skulle jag vilja visa motiven och texturerna till Batik som jag designar, inspirerad av Sveriges och Indonesiens natur. Detta Batik -tyg själv använder en tryckteknik med bläck som är miljövänligt och inte slösas bort under processen.

Batik själv på javanesiska betyder Amba som skriv och Tik som titik betyder prickar. Denna form av konstverk börjar 1880 när det börjar bli populärt i Indonesien och andra länder som också använder denna batikteknik som teckning med vax och rasin, stämpla, vävning, tie&dye och tryck.

Den egentliga innebörden av att göra Batik är från den långa processen och för att göra det involverade många människor, det är historien bakom det för att njuta av svårigheten att göra Batik, att dela tiden tillsammans med dina älskade och hjälpa människorna runt oss, speciellt vårt liv beroende på naturen här genom att jag väljer att använda alla element från naturen som vi ofta möter, för att påminna våra barn om att alltid ge tillbaka till naturen och skydda dem.

Lite bilder från utställningen: