Allhelgonautställning 4-6/11: Tyra Frändén & Benny Stenberg i Galleri Lilla Huset

Allhelgonautställning 4-6/11: Tyra Frändén & Benny Stenberg i Galleri Lilla Huset

Tyra Frändén
Akvarell

Benny Stenberg
Abstrakt akryl

Galleri
Galleri Lilla huset, Långgatan 6, Skövde

Öppettider
Fredag 4 november kl 15-18
Lördag 5 november kl 12-16
Söndag 6 november 12-16

Tyra Frändén
Tyra Frändén är 71 år och Skövdebo sedan 2018. Hon har målat och tecknat i olika perioder under hela sitt liv. Redan som tonåring började hon måla under vägledning av sin far och farfar som båda målade och tecknade. Tyra Frändén har akvarellmålat kontinuerligt sedan 2013 och hade 2014 en utställning i mindre omfattning och därefter ställt ut på Galleri Lilla huset samt medverkat vid KAC:s Sommarsalongen 2022.

Benny Stenberg
Rastlöshet och social distanseringen under pandemin fick Benny Stenberg att i mars 2021 pröva något nytt för att motarbeta känslan av passivitet och isolering. Valet föll på att måla. Benny hade aldrig målat tidigare och hade egentligen bara tänkt att måla en tavla men det har blivit många fler. Hittills har han gjort mer än 140 målningar samt haft utställningar på Galleri Do Do Workshop i Hjo, Galleri Lilla Huset i Skövde samt medverkat vid KAC:s Sommarsalong 2022. Och nu är det dags för ännu en utställning på Galleri Lilla Huset.

– Jag kände att jag måste hitta någon form av utmaning och aktivitet. Då jag aldrig målat tidigare kändes det som en rolig utmaning. Jag har ingen speciell stil och jag har ingen som helst utbildning. Jag målar bara det som faller mig in när jag känner inspiration. Det blir abstrakt och expressionistiskt. Jag leker med färger och idéer och låter det leva sitt eget liv. Att våga måla hellre än bra och inte ta sig själv på så stort allvar kan vara en konst i sig, avslutar han. Benny Stenberg är född 1958 och arbetar på reklambyrå i Skövde.