Kultur på innergården 10 juli: Karl Fimmerstad, Pia Nilsson, Elisabeth Wilhsson och Krystyna Kolaska

Kultur på innergården 10 juli: Karl Fimmerstad, Pia Nilsson, Elisabeth Wilhsson och Krystyna Kolaska

Varje onsdag från den 12 juni till den 14 augusti bjuder vi in till konst, musik och god mat på vår innergårdOnsdagen den 10 juli välkomnar vi Karl Fimmerstad till vår scen. I Galleri Lilla Huset ställer Pia Nilsson och Elisabeth Wilhsson ut konst och i Sommargalleriet finns Krystyna Kolaska.

I sommar kommer vi att ha konstutställningar i våra två gallerier, Galleri Lilla Huset och Sommargalleriet, onsdagar kl. 17:00 – 21:00.

Gallerierna är även öppna:
fredagar 17:00-20:00
lördagar 13:00-16:00 och
söndagar 13:00-16:00.


Avvikande öppettider:
torsdag v 28 har Galleri Lilla Huset öppet 17-20 (stängt fredag).

Varje onsdag kl. 17:00 – 21:00 är också galleri
Ett rum & fyra fönster öppet, där Skaraborgs konstgrafiska verkstads medlemmar visar sin sommarutställning.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från kl. 17.30 – 19.00. Innergårdsbuffén som består av varmrätt, soppa och en salladsbuffé beställer du i förväg på e-post: cc.majoren@choice.se.
OBS! MATEN MÅSTE BESTÄLLAS SENAST MÅNDAGEN INNAN DITT BESÖK.

Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.


På Scenen: Karl Fimmerstad

”Svängigt och snyggt – Ibland skitigt – Alltid angeläget

Med texter fyllda av lika delar svärta och omtänksamhet tar Karl med sig publiken från vardag och fest, via charterturism och världsomseglingar, till insikter och reflektioner kring vad det innebär att vara med- eller motmänniska. Med intressanta arrangemang framförs låtar tonsatta på ett sätt du inte har hört tidigare. I repertoaren blandas egenskrivet material med tonsatt poesi och tolkningar av välkända favoriter.”


I Galleri Lilla Huset: Pia Nilsson & Elisabeth Wilhsson

”Två textilnördar”

Om konstnärerna
Pia: Mitt skapande är visuellt. Oftast efter en vag idé om motiv, materiel, tema och teknik. Jag skissar, backar, betraktar, funderar och ändrar i omgångar. Gärna med djur/människa. Hoppas att beröra, roa, provocera och glädja. Återbruk av textil fr.a. lakansväv och linnedamast.

Elisabeth: För mig är färg och och form det centrala.  Mina motiv kan vara föreställande eller abstrakta, gärna med ett eller flera fantasidjur.  Använder lakansväv eller linnetyg inköpt på second hand. Återbruk känns viktigt, så långt det är möjligt.


I Sommargalleriet: Krystyna Kolaska

Krystyna målar i akryl och olja och använder olika tekniker för att skapa sina bilder.  ”Jag får inspiration av allt jag ser.  Ljus och kontraster är grundläggande i mitt bildskapande och färgerna är fokus i det jag gör. Jag har behov av att skapa något nytt i mina konstverk.”

Krystyna har ställt ut i Sverige, Polen och Norge. Hon har gått på olika konstutbildningar och kurser bl.a Hellidens folkhögskola i Tidaholm.

Även öppet:
Torsdag 17.00-20.00