Kultur på innergården 26 juni: Bo & Sören Frid, Gallerigänget och Bernt Johansson

Kultur på innergården 26 juni: Bo & Sören Frid, Gallerigänget och Bernt Johansson

KULTUR PÅ INNERGÅRDEN 2024

Varje onsdag från den 12 juni till den 14 augusti bjuder vi in till konst, musik och god mat på vår innergårdOnsdagen den 26 juni välkomnar vi Bo & Sören Frid på vår scen och i gallerierna har vi Gallerigänget och Bernt Johanson.

I sommar kommer vi att ha konstutställningar i våra två gallerier, Galleri Lilla Huset och Sommargalleriet, onsdagar kl. 17:00 – 21:00.

Gallerierna är även öppna:
fredagar 17:00-20:00
lördagar 13:00-16:00 och
söndagar 13:00-16:00.

Varje onsdag kl. 17:00 – 21:00 är också galleri
Ett rum & fyra fönster öppet, där Skaraborgs konstgrafiska verkstads medlemmar visar sin sommarutställning.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från kl. 17.30 – 19.00. Innergårdsbuffén som består av varmrätt, soppa och en salladsbuffé beställer du i förväg på e-post: cc.majoren@choice.se.
OBS! MATEN MÅSTE BESTÄLLAS SENAST MÅNDAGEN INNAN DITT BESÖK.

Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.


På scenen: Bo & Sören Frid

Med samstämda gitarrer och röster
frossar bröderna Bo och Sören Frid
i en fantastisk låtskatt, med upphov
av Art Garfunkel och Paul Simon. I
programmet berättar de också om
duons magnifika karriär.

I Programmet En hyllning till Simon &
Garfunkel, bjuder bröderna på en mycket
hög nostalgitripp. Eller vad sägs om
Cecilia, The Boxer, The Sound of Silence,
Bridge over troubled water m fl.
Bo och Sören har samlat stor musikalisk
erfarenhet efter tusentals framträdanden,
under sina 50 musicerande år. Både
gemensamt men också var för sig i olika
konstellationer. Det märks genom deras
samstämda röster, samspelta gitarrer och
komiska ådra som ger en härlig stämning
med publiken. I programmet berättar de också
om Art och Pauls magnifika karriär som duo.


I Galleri Lilla Huset: Gallerigänget

Gallerigänget är en del av Rosa husets gallerigrupp. Fyra akvarellister som visar akvarellens olika uttryck.

Christian Nilsson 
Under senaste åren har mitt målande fått tid att växa och uttryckssätten tagit olika vägar med motiv och uttryck. Akvarell är sedan drygt 2 år tillbaka det medium som jag främst skapar med och där jag utmanas av dess möjligheter och dess olika egenskaper. 

Vill i mitt måleri sträva efter en lekfullhet med att våga testa och prova mig fram, inte vara bunden till rätt eller fel, vad händer om jag gör så här? 

Tiden i ateljén försvinner i takt med att jag målar, färgerna på pappret flyter ihop och konturer bildas, färgerna får eget liv. Det omålade pappret är så inbjudande ,nästan lite läskigt att dra det första strecken med penseln som på något sätt sätter tonen och riktningen kring var jag landar med bilden när jag är klar. /Christian 

Anna Gustavsson
Anna är född och uppvuxen i Lyrestad men är numera bosatt i Skövde. Det kreativa intresset har funnits med länge och de senaste åren har akvarell varit i fokus. Anna gestaltar naturmotiv, nära och långt borta. Akvarellens utmaningar och möjligheter är inspirationen. 

Peder Borg
Peder är mångsysslare och tycker om att arbeta med många olika tekniker. Inom måleri har han gått från olja till akvarell. Motiven är oftast realistiska och inspirationen hittar han i sina övriga intressen, som djur och natur, stadsmiljöer och båtar mm.

Eva Harder Borg
Evas intresse för akvarellmålning  väcktes först efter pensionering. Målandet fungerar som en terapi där själva aktiviteten/vägen är viktigare än målet. Ibland händer det att det blir en färdig tavla och då oftast en dvärgschnauzer.


I Sommargalleriet: Bernt Johanson

Utställningens namn: Omodern konst.

Om konstnären
Dekoratör Teckningslärare Museitekniker AD Snickare Inredare Scenograf mm. På ålderns höst som pensionär har jag haft uppdrag som scenograf och dekormakare till bl a ”Into the woods” på Jönköpings teater, ”Djungelboken” på Kulturhuset Spira , Jönköping och ”Ronja rövardotter” friluftsteater på Visingsö. Scenograf till filmerna Ödesnatten och Återkomsten  (se dms-sweden-com). Div uppdrag för Habo kommun, Kulturförvaltningen. Habo kommuns kulturpris 2007 och 2020 

Utställningar med eget måleri  bl a: The Opera Gallery, Budapest, Skövde kulturhus, Gränna museum, Ulricehamns Museum, Kungslena Kungsgård, Galleri Svavel. Jönköping,