21 JUNI, Kultur på innergården 2023: SECOND VISION, INGRID TENGELIN, IRENE SÖDERLIND och KRYSTYNA KOLASKA

21 JUNI, Kultur på innergården 2023: SECOND VISION, INGRID TENGELIN, IRENE SÖDERLIND och KRYSTYNA KOLASKA Fr vänster: Jonas Gustafsson, Henrik Sandström, Lasse Engström; Anders Borg, Nils Axelsson

Varje onsdag från den 14 juni till den 16 augusti bjuder vi in till konst, musik och god mat på vår innergård. Den 21 juni bjuder vi på tre konstnärer i våra gallerier och Second Vision på scenen.

I sommar kommer vi att ha konstutställningar i våra två gallerier onsdagar kl. 17:00 – 21:00.

Gallerierna är även öppna
torsdagar 17:00-20:00
lördagar 13:00-16:00 och
söndagar 13:00-16:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från kl. 17.30 – 19.00. Innergårdsbuffén som består av varmrätt, soppa och en salladsbuffé beställer du i förväg på e-post: cc.majoren@choice.se. Den kostar 225 kr exkl. dryck.
OBS! MATEN MÅSTE BESTÄLLAS SENAST MÅNDAGEN INNAN DITT BESÖK.

Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.


Ingrid Tengelin

Jag målar främst figurativt och har ofta en symbolik i bilderna. Religiösa motiv genom historien har präglat mina bilder.

Djur är fascinerande och vi ikläder dem mänskliga egenskaper och naturligtvis tvärtom. Vart och ett av djurmotiven berättar om en djupare dimension av den faktiska bilden.

Jag är medlem i Skövde Konstgrafiska Verkstad där jag arbetar med grafik i olika former. Jag har ställt ut på samlingsutställningar och separata utställningar alltsedan 2004.


Krystyna Kolaska  

Jag målar med akryl med olika teknik och konstruera nån interasant bild helst naturen och abstrakta tavlor m. m.

Tycker om måla och tillverka alldes egna bilder på som glädje och ibland man är nöjd ibland göra jag samtliga är fina med glada färger gillar skåpa bild som förmedlar nåt eller bara fantasi flöda på duk.

Jag tycker om göra utställningar på Rosa Huset -en mycket trevlig miljö.


Irene Söderlind

Inom Västra Götalandsregionen startades ett livsstilsprojekt kallat Glädje 2005. Några av oss då anställda började med oljemåleri och jag har fortsatt med att även prova på monotypi/tryck och glasfusing.


Fr vänster: Jonas Gustafsson, Henrik Sandström, Lasse Engström; Anders Borg, Nils Axelsson