28 juni 2023: kultur på innergården med Tea Voices, Ulla-Britt Odelhög, Gith Weidenmo och Lena Lindmark

28 juni 2023: kultur på innergården med Tea Voices, Ulla-Britt Odelhög, Gith Weidenmo och Lena Lindmark

Varje onsdag från den 14 juni till den 16 augusti bjuder vi in till konst, musik och god mat på vår innergård. Den 28 juni bjuder vi på musik från Tea Voices och konst från Ulla-Britt Odelhög, Gith Weidenmo och Lena Lindmark.

I sommar kommer vi att ha konstutställningar i våra två gallerier onsdagar kl. 17:00 – 21:00.

Gallerierna är även öppna
torsdagar 17:00-20:00
lördagar 13:00-16:00 och
söndagar 13:00-16:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från kl. 17.30 – 19.00. Innergårdsbuffén som består av varmrätt, soppa och en salladsbuffé beställer du i förväg på e-post: cc.majoren@choice.se. Den kostar 225 kr exkl. dryck.
OBS! MATEN MÅSTE BESTÄLLAS SENAST MÅNDAGEN INNAN DITT BESÖK.

Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.


Tea Voices

Tea Voices består av 4 grabbar med sina rötter i den västgötska myllan, närmare bestämt trakterna kring Hjo och Tidaholm. Bandet spelar mestadels covers i en akustisk sättning bestående av två gitarrer, bas och ett ägg.

Låtvalet innehåller allt mellan himmel och jord som bandet tycker är bra och roligt att spela. Ibland händer det faktiskt även att publiken tycker om låtarna. Det är dock inget måste. 

I år firar de faktiskt 10års-jubileum vilket är svårt att tro, eftersom ingen utav dem ser ut att vara en dag över 20.

Henrik som spelar gitarr och sjunger har även ett förflutet som trummis och stampar ibland takten så hårt att det ger utslag på Richter-skalan. 

Pierre spelar andra fiolen (förlåt! gitarren skulle det vara) och sjunger även han lite emellanåt. Han spelar också banjo, men om ingen nämner det så glömmer han oftast att ta fram den. 

På bas har vi Morgan, bandets lustigkurre,  som gärna delar med sig av minnen och små anekdoter till publikens stora förtjusning. 

Sist men inte minst, om man bortser från hans alltid för små t-shirtar, har vi Johan på sång och ibland även ägg. Dock endast när han själv inte sjunger, för två saker samtidigt, det blir en sak för mycket för honom. 


Gith Weidenmo

Uppvuxen i Älgarås men nu boende i Mölndal. Jag målar i akryl oftast med palettknivar och svampar, med mycket färg med struktur. Mina abstrakta hus/städer har blivit lite av mitt signum, men även naturmåleri även det åt det abstrakta hållet.


Lena Lindmark

Har lång erfarenhet av textila tekniker och har jobbat med det sedan tidig tonår. Har utbildning i klädsömnad och vävning. Har på 80-talet gått en 2-årig konstförberedande folkhögskoleutbildning med enbart estetiska och praktiska ämnen, keramik, grafik, teckning/målning och textil!

Jobbat på Rosa huset på 80- och 90-talet med kurser i textiltryck. Har under åren deltagit i krokiteckning i Rosa huset. 

Har det senaste året efter min pensionering gått en keramikutbildning på Helliden. 

Känner enormt stort för textila arbeten men att med händerna arbeta i lera, både dreja och skulptera är en fantastisk känsla. Fascineras mycket av stora unika former. Gillar också kroppsliga former och att måla och teckna kroki.


Ulla-Britt Odelhög