Kultur på innergården 12 juli 2023: Olsson & Siberg på scenen, Lena Johansson, Ulf Nilsson och Rolf Arvidsson i gallerierna

Kultur på innergården 12 juli 2023: Olsson & Siberg på scenen, Lena Johansson, Ulf Nilsson och Rolf Arvidsson i gallerierna

Varje onsdag från den 14 juni till den 16 augusti bjuder vi in till konst, musik och god mat på vår innergård. Den 12 juli bjuder vi på musik från Olsson & Siberg och konst från:

Lena Johansson
Ulf Nilsson
Rolf Arvidsson

I sommar kommer vi att ha konstutställningar i våra två gallerier onsdagar kl. 17:00 – 21:00.

Gallerierna är även öppna
torsdagar 17:00-20:00
lördagar 13:00-16:00 och
söndagar 13:00-16:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från kl. 17.30 – 19.00. Innergårdsbuffén som består av varmrätt, soppa och en salladsbuffé beställer du i förväg på e-post: cc.majoren@choice.se. Den kostar 225 kr exkl. dryck.
OBS! MATEN MÅSTE BESTÄLLAS SENAST MÅNDAGEN INNAN DITT BESÖK.

Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.


Olsson & Siberg

Musikunderhållning till både vardag och fest. Vi tolkar allt från irländskt, country, pop till visa.


Rolf Arvidsson

Jag upptäckte ganska snart att akvarellmålningen var välgörande för både kropp och själ. Det kreativa skapandet gav en stimulans som gjorde vardagens alla ”måsten” mindre stressande. I mitt skapande har jag en förkärlek till natur och landskap oavsett om det är akvarellpapper eller kopparplåt som jag använder. Oftast blir motiven föreställande, även om himlen inte alltid behöver vara blå eller gräset vara grönt.  Min strävan är att skapa ljus och stämning i bilden genom färgernas samspel med varandra och naturligtvis en vilsam upplevelse för betraktaren.

Jag föddes i Husaby, Göttorp närmare bestämt, 1941 och lämnade som tjugoåring hembygden för studier, utbildning och arbete i Skåne och Stockholm. 1976 återvänder jag till Skaraborg tillsammans med familjen och vi bosatte oss i Skövde.

Frånsett någon kurs i krokiteckning under studietiden så har mitt konstutövande varit en hobby som jag började med betydligt senare. Min målarbana började egentligen när jag fick en akvarellåda av familjen i julklapp någon gång vid millenniumskiftet 2000. Familjen ansåg att jag ägnade allt för mycket tid åt mitt arbete som verksamhetsansvarig för barnpsykiatrin i Skaraborg, vilket säkert var en riktig iakttagelse. Jag började så smått att använda min julklapp men det tog väl fart först när jag genom en arbetskamrat kom med på en kurs i akvarellmålning hos Leif ”Broddetorpar’n” Holgersson. Det blev sedan många kurser med ”Broddetorpar´n”, främst i Bohuslän men också i Sälenfjällen. Sedan många år har jag målat med konstnären Håkan Lager från Kungsbacka, flera veckokurser på Korsika, Toscana och på Kreta. Jag har också deltagit i kurser med konstnärerna Göran Rücker, Ninnie Eriksson, Åsa Ceder, Björn Bernström m.fl..

Har deltagit i flertalet separat- och samlingsutställningar genom åren. Konst- och kulturrundor/nätter i Skövde, Falköping, Mariestad med flera platser. Jag har antagits i jurybedömda utställningar, dels på Bildkällan i Falköping vid flera tillfällen och dels till Skaraborgssalongen vid två tillfällen.


Ulf Nilsson

Redan tidigt i livet har min kreativa ådra fått en hel del spelrum. Att hitta på saker har alltid varit roligt. Ideellt arbete bygger mycket på att verka tillsammans med andra i en atmosfär av att utveckla verksamhet. Det blev en viktig del av mitt liv utanför studier och arbetsliv. Eftersom jag utbildade mig till lärare har kreativiteten även präglat mitt yrkesliv på olika sätt.

Måleriet fick mer tid då jag gick i pension. Skapandet går visserligen i vågor men pågår ständigt. Jag gillar färger, gärna starka, och målar ofta i teman.

Akryl är min favoritteknik. Lätt att använda, torkar snabbt så man kan måla vidare efter en stund. Den blir lite tunn och matt men fördelarna överväger. Skulle gärna måla i olja med oljefärg som kräver lösningsmedel för att fungera. Nackdelarna med den färgen är stora i ett hem. Inte luktfritt precis och kladdigt. Opraktiskt och miljöfarligt.

Jag inspireras av miljöer runt omkring i stad och på land. Politik påverkar mig mycket när jag väljer teman. Andra målare tittar jag mycket på när jag vill ha inspiration i bildskapandet. Van Gogh är min favorit med sina mustiga färger och härliga penselteknik. Men det finns så många andra skickliga konstnärer.

Jag tror att alla människor behöver odla sin kreativitet på något sätt. Jag mår riktigt bra när jag får till en målning som jag vill.                                                                                                                                                      

Att ställa ut har jag egentligen inget behov av men det ska ändå bli kul att visa för andra vad jag gjort senaste halvåret.


Lena Johansson

Jag heter Lena Johansson och bor i Skövde. Jag är en självlärd konstnärssjäl, som målar tavlor med oljefärg.