19 juli 2023: Kultur på innergården med Lucky Losers, Margareta Ottosson, Birgitta Andersson, Karin Frendberg och Eva Grane

19 juli 2023: Kultur på innergården med Lucky Losers, Margareta Ottosson, Birgitta Andersson, Karin Frendberg och Eva Grane

Varje onsdag från den 14 juni till den 16 augusti bjuder vi in till konst, musik och god mat på vår innergård. Den 19 juli har vi Lucky Losers på scenen och i gallerierna hittar vi konst av Margareta Ottosson, Birgitta Andersson, Karin Frendberg och Eva Grane.

I sommar kommer vi att ha konstutställningar i våra två gallerier onsdagar kl. 17:00 – 21:00.

Gallerierna är även öppna
torsdagar 17:00-20:00
lördagar 13:00-16:00 och
söndagar 13:00-16:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från kl. 17.30 – 19.00. Innergårdsbuffén som består av varmrätt, soppa och en salladsbuffé beställer du i förväg på e-post: cc.majoren@choice.se. Den kostar 225 kr exkl. dryck.
OBS! MATEN MÅSTE BESTÄLLAS SENAST MÅNDAGEN INNAN DITT BESÖK.

Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.


Lucky Losers      

Ett band med rötter från Skövde. Spelar positiv och svängig musik som du har svårt att sitta still till!

Lucky Losers består av rutinerade musiker med lång erfarenhet från olika band och musikgrupper.

Leif Norrström, trummor (Two Below Thirty)

Jens Nilsson, bas + sång (Parts, Long John Rockers, Forever Blues)

Lasse Rintakoski leadsång, gitarr, munspel. (Koski Brothers, Maximun Rythm and Bluesband mfl.)     

Rolf Hardarson gitarr, div stränginstrument + sång. (Shinkickers, Saigon Creeps, Rudys Bluesband m.fl)        


Karin Frendberg är verksam som textilkonstnär och har arbetat i egen ateljé utanför Hjo sedan 1983. Hon är starkt engagerad i den kanske mest tidskrävande konstart som kan uppbådas – hon broderar med fint silkegarn på linne.

”Karin Frendberg har genom åren arbetat i olika textila tekniker. Sedan några år tillbaka koncentrerar hon sig på broderiet. Det märks att Karin tecknar mycket och då är den textila teknik som ligger nära i uttryck. Konsthantverkstraditionen ger sig tillkänna och blandar sig med och berikar konsten. Karin följer sin intuition om vad som blir bra och vad bilden behöver för att få det uttryck hon strävar efter. Hon föredrar det uttryck som det äkta materialet ger. Det blir tunna försiktiga glansiga
linjer, en glimmande sprödhet som ger bilden ett inifrånkommande ljus.”
Utdrag från recension av Ann Wiking

Ateljén finns i Korsberga utanför Hjo.
Karin Frendberg är medlem i Nordic Textile Art och BUS.

www.karinfrendberg.se
Instagram: @torviksborg


Eva Grane

Mitt målande tog fart 2006 när jag kom i kontakt med konstnären Kurt Källman. Jag anmälde mig till en kurs i Vedicart som han hade under många år sommartid på Öland.

Jag blev otroligt fascinerad av konstformen Vedicart som har sitt ursprung i Indien, och de gamla vedaskrifterna. Det är en mångtusenårig konstart som bygger på 17 principer. Man kan se Vedicart som en navigationskarta som visar oss att all kunskap finns inom oss. Liksom ett frö som vet att det ska bli en blomma.

Principerna fungerar oxå som ledtrådar i vår vardag.Om konsten att leva, konsten att måla och konsten att utvecklas som människa. Det handlar mer om att öva upp seendet än handen. 

Det är ett intuitivt målande, där naturen  är den största inspirationskällan för mig. Jag vet aldrig vad det ska bli , det är alltid färgerna och formarna som leder mig i målandet.

Jag målar oftast på canvasduk ibland akvarellpapper. Målar mest med akryl, men blandar även in olja och akvarell. Min konst har visats på ett flertal ställen i Sverige,sen 2007.


Birgitta Andersson

Skövdebo sen barnsben och numera pensionär. Lusten att måla har kommit och gått under mitt liv men de senaste åren har målandet blivit mer frekvent. Jag är självlärd och målar helst i akryl men testar gärna olika material och tekniker.


Margareta Ottosson

Mitt intresse för konst och för att måla har börjat sent i livet. Vad jag lär mig är att våga!

Att vara sig själv, inte jämföra mig med andra.

Göra det för att det är kul, allt behöver inte alltid leda till framgång!

Lära sig lita till sig själv, vara sig själv, våga leka och bara njuta!

Så min fantasi är mitt skapande verktyg, att tänka, drömma, önska,      leka, härliga insikter jag försöker att ta till mig vid mitt staffli!