Kultur på innergården 2 augusti 2023 med Bill Mountain Bluegrass, Peder Frisk och Jan G:son

Kultur på innergården 2 augusti 2023 med Bill Mountain Bluegrass, Peder Frisk och Jan G:son

Varje onsdag från den 14 juni till den 16 augusti bjuder vi in till konst, musik och god mat på vår innergård. Den 2 augusti har vi Bill Mountain Bluegrass på scenen och Peder Frisk och Jan G:son i våra gallerier.

I sommar kommer vi att ha konstutställningar i våra två gallerier onsdagar kl. 17:00 – 21:00.

Gallerierna är även öppna
torsdagar 17:00-20:00
lördagar 13:00-16:00 och
söndagar 13:00-16:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från kl. 17.30 – 19.00. Innergårdsbuffén som består av varmrätt, soppa och en salladsbuffé beställer du i förväg på e-post: cc.majoren@choice.se. Den kostar 225 kr exkl. dryck.
OBS! MATEN MÅSTE BESTÄLLAS SENAST MÅNDAGEN INNAN DITT BESÖK.

Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.


Jan G:son

“Betraktelser i fotokonst”

Om mig: Jag började skapa fotokonst redan i fotoskolan. Det blev uppehåll under lång tid fram tills för 10-12 år sedan, då jag tog upp det igen. Under mellantiden har jag varit elektroniktillverkare m.m.


Peder Frisk

Akvarell

Kommer ursprungligen från Skövde men bor sedan slutet av 80-talet i Skara. Började måla akvarell 2002 och har gått kurser för Ingemar Tinnert, Ninnie Eriksson, Lars Eje Larsson och Maria Ginzburg. 

Mina bilder består till stor del av hus och naturmotiv men har på senare tid även blivit mer intresserad av abstrakt måleri. Försöker att skapa ett lugn i mina bilder, djup och ljus är dessutom viktigt.

Ställde ett antal år ut mina tavlor i Östra Tunhem under Mekelmäss Konstnatten. Har även medverkat på Kulturveckan i Skara och Kinnekulles Vårrunda.


Bill Mountain Bluegrass

Vi är ett amatörgäng  40- och 50-talister som har spelat bluegrass tillsammans under många år. Vår repertoar består av bluegrass, oldtime, gospel och lite country. Vi har spelningar på olika tillställningar och vi har spelat på Nääsville bluegrass festival och på Gränna bluegrass festival tidigare.

Vi består av:
Håkan Milton, mandolin
Ann-Marie Milton, fiol
Mats Broberg, banjo
Bengt-Åke Johansen, gitarr
Ylva Blomberg, ståbas

Bluegrass är den tidiga formen av countrymusik. Den kommer från den musik som människorna spelade som bodde i bergen Appalacherna i USA. Den spelas på akustiska instrument. Sättningen är oftast banjo, mandolin, fiol, gitarr och ståbas. Även dobro är vanlig.

Den blomstrade på 40- och 50-talen och spelades mycket på de lokala radiostationerna i USA. En förgrundsman inom bluegrass hette Bill Monroe och spelade mandolin. Många av de största inom bluegrassmusiken spelade någon gång i hans band.

Texterna liknar lite de svenska skillingtrycken. Dramatiska berättelser som handlar om kärlek, otrohet, sprit, järnvägen, hästkapplöpningar men också om ett bättre liv efter detta i himlen. Den tidigaste formen av bluegrass kallas för oldtime.