Kultur på innergården 9 augusti: SkaraBorgBigBand, Lotta Ödman, Anna Eriksson och Anita Dalgren

Kultur på innergården 9 augusti: SkaraBorgBigBand, Lotta Ödman, Anna Eriksson och Anita Dalgren

Varje onsdag från den 14 juni till den 16 augusti bjuder vi in till konst, musik och god mat på vår innergård. Den 9 augusti har vi SkaraBorgBigBand på scenen och Lotta Ödman, Anna Eriksson och Anita Dalgren i våra gallerier.

I sommar kommer vi att ha konstutställningar i våra två gallerier onsdagar kl. 17:00 – 21:00.

Gallerierna är även öppna
torsdagar 17:00-20:00
lördagar 13:00-16:00 och
söndagar 13:00-16:00.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från kl. 17.30 – 19.00. Innergårdsbuffén som består av varmrätt, soppa och en salladsbuffé beställer du i förväg på e-post: cc.majoren@choice.se. Den kostar 225 kr exkl. dryck.
OBS! MATEN MÅSTE BESTÄLLAS SENAST MÅNDAGEN INNAN DITT BESÖK.

Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.



Lotta Ödman

För ett antal år sedan såg jag en bild av en mandala som var så vacker och som berörde mig djupt. Den bilden blev startskottet för min Mandalaresa. Målandet har fört mig till många platser, bl.a. Marocko och Andalusien, och till möten med intressanta människor, som tillsammans gett mig inspiration till mönster och färger för mitt eget skapande. Jag målar både traditionella mandalamönster och skapar egna mönster. I naturens finns mycket att hämta.

Mandala är en mycket gammal konstform som vi kan se inom alla kulturer runt om i världen. Det finns traditionella mönster som är flera tusen år och det skapas ständigt nya mönster. Alla bygger dock på geometriska former med cirkeln som bas. Att måla en mandala är rofyllt och många använder en mandalatavla när de mediterar. En inre resa i färg och form.


Anna Eriksson

Mina bilder är inspirerade av mandalamåleri. Jag hoppas kunna förmedla en känsla av stillhet i rörelse. 

Jag är verksam som tonsättare och gitarrist, bosatt i Göteborg. Parallellt med musiken  har jag alltid målat. På något sätt har mina olika uttrycksätt ändå något gemensamt, en vilja att förmedla det ogripbara i livet.


Anita Dalgren

Mitt namn är Anita Dalgren (Fahlström). Jag är 56 år och är bosatt i en liten by som heter Slädene, Vara kommun. Där har jag i dagsläget också min ateljé. Nästa år skall vi flytta till Skövde och jag ser fram emot att kunna medverka mer i KAC konstnärliga verksamhet och kurser.

Jag älskar att skapa och har gjort så sedan barnsben. Jag har min kreativitet och fantasi att tacka för det jag lärt mig genom åren. Således arbetar jag med alla typer av tekniker, material, även återbruk. Ibland vill jag skapa något estetiskt tilltalande, ibland vill jag förmedla ett budskap. Inte sällan ryms båda. Inspireras av människa, samhälle och den värld vi lever i, natur och musik.

När jag var ung ville jag inget hellre än att läsa på konstfack men det var inget mina föräldrar kunde hjälpa mig med. Levde upp på slöjdlektionerna och ”teckningen” som det hette då. Där kunde jag fotografera, rita och måla, skapa både kläder, möbler och konstverk i lera. Sen kom livet, familj, vanligt kneg för mat på bordet och ohälsa emellan. Minns och ångrar fortfarande att jag inte då, som ung, började läsa till det föreslagna yrket som bildesigner, (designmodellör på formakademin i Lidköping).

Kom på för några år sedan att jag faktiskt nu har möjlighet att omfamna min skaparlust. Vi får se vad det landar i, kanske nischar jag mig, kanske inte. Just nu har jag en timanställning som brödjobb och jobbar så mycket jag kan med konsten. Jag har haft en del utställningar, bland annat i Stockholm. Har sålt tavlor till Los Angeles och Tyskland. Det är hur kul som helst när folk visar intresse för och t.o.m. vill köpa min konst. Tacksam.