Nadiia Tkachuk visar ukrainsk konst i Galleri Lilla Huset

Nadiia Tkachuk visar ukrainsk konst i Galleri Lilla Huset

Nadiia Tkachuk, en ukrainsk konstnär, ställer ut i Galleri Lilla Huset. Nadia visar bl.a. traditionell ukrainsk konst. Nadiia vill genom sin konst förmedla Ukrainas historia och dess kultur, visa på ett land av ljus även under denna mörka tid. Hon skapar bl.a. verk i den unika Petrykivka-stilen.

När: 20/10 – 29/10
Var: Galleri Lilla Huset, Trädgårdsg. 7, Skövde

Öppettider:
Vernissage 20/10 17:00-20.00
lör-sön 13:00-16:00
ons  16:00-19:00
fred 17:00-20:00
lör-sön 13:00-16:00

Om konstnären

Nadiia Tkachuck är en universitetsutbildad konstnär, boende i Ukraina.  Sin inspiration hämtar hon ur den rika ukrainska folkkonsten, i traditionellt hantverk som att måla pysanky” (påskägg) broderade handdukar och kläder. I varje penseldrag bjuder Nadiia in oss på en resa genom Ukrainas historia och kultur. 

Vi får i utställningen möjlighet att uppleva en poetisk tolkning av världen genom hennes ögon. Den uttrycker ett djupt budskap om hennes älskade hemland. Hon strävar efter att kommunicera Ukrainas historia, konflikter och värderingar till en bredare publik. I sin konst försvarar hon den ukrainska kulturen som hon ser som nationens grundsten. Hon vill visa att trots mörka tider är Ukraina ett land i ljus.